Wat is epoxy giethars?

Epoxy is een kunsthars met zeer uitgebreide mogelijkheden. Epoxy bestaat uit een vloeibare basiscomponent (hars) en een vloeibare verharder. Na menging van beide componenten zal het materiaal uitharden tot een hard, glasachtig materiaal. Het materiaal is eenvoudig te verwerken door het te gieten, met verschillende technieken en materialen kun je 3D effecten creëren of door pigmenten te mengen krijg je een schilderachtig effect.

Op de video hiernaast kun je zien dat je ook objecten, zoals bloemen (gedroogd) of andere zaken kunt verwerken. Niet alle materialen zijn even geschikt, het eindresultaat kan daardoor wel eens anders zijn dan verwacht.

Er zijn ook verschillende soorten epoxy, je zult in jouw keuze rekening moeten houden met het doel van het eindproduct. Ga je bijvoorbeeld onderzetters maken dan is het belangrijk dat ze hittebestendig zijn. Wil je een dikke laag epoxy in één keer gieten, dan is niet elke soort daarvoor geschikt. In mijn epoxy giethars workshops kun je meer informatie hierover krijgen.